Powered by Blogger Hacks

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

International Olympiad on Astronomy and Astrophysics – Volos 2013

Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε για την Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που θα γίνει του χρόνου για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου. Επίσης, ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που διαγωνίστηκαν φέτος, αλλά και σε ολόκληρη την αποστολή, που μας χάρισαν δυο επαίνους, δυο χάλκινα και ένα ασημένιο μετάλλιο.
Ραντεβού στο Βόλο το 2013 για το χρυσό!

  International Olympiad on Astronomy and Astrophysics – Volos 2013 from Pentalunex Team on Vimeo.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Γίνε φοιτητής του πανεπιστημίου των ονείρων σου...

Θέλεις να γίνεις φοιτητής του Stanford, του Princeton ή κάποιου άλλου μεγάλου πανεπιστημίου από το σπίτι σου?
Tώρα μπορείς!

Η Coursera είναι μια εταιρία κοινωνικής επιχειρηματικότητας που συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο με σκοπό και όραμα την μύηση στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση  όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής τάξης.
Η εγγραφή και παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν και κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στο ωράριο και τις ανάγκες του κάθε φοιτητή της.
Στο τέλος κάθε κύκλου μαθημάτων, συνήθως με διάρκεια μερικών εβδομάδων, παρέχεται η ανάλογη πιστοποίηση του αντίστοιχου πανεπιστημίου.
Το εύρος των θεμάτων που μπορεί κάποιος να επιλέξει είναι πολύ μεγάλο και εκτείνεται από  Ιατρική, Βιολογία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες μέχρι Φυσική, Μαθηματικά,  Πληροφορική  και πολλά άλλα...
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, ακολουθήστε το παρακάτω link.
https://www.coursera.org/ 

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Η Επιστήμη είναι γένους θηλυκου.

   Εκστρατεία για την ενθάρρυνση των γυναικών να ακολουθήσουν επιστημονική σταδιοδρομία ξεκίνησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι γυναίκες ξεπερνούν το 50% των φοιτητών της ΕΕ και το 45% των κατόχων διδακτορικού διπλώματος, αλλά αντιπροσωπεύουν μόνο το ένα τρίτο των επιστημόνων που ακολουθούν ερευνητική σταδιοδρομία. Επίσης, οι γυναίκες διδάκτορες εξακολουθούν να αποτελούν μειονότητα στους τομείς της τεχνολογίας και των κατασκευών. Στόχος της τριετούς εκστρατείας είναι να προσελκύσει έφηβες να σπουδάσουν θετικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά, καθώς και φοιτήτριες να ακολουθήσουν ερευνητική σταδιοδρομία.
Οι νέοι λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις σταδιοδρομίας συνήθως μεταξύ 13 και 17 ετών και ο προσανατολισμός, σε επιστημονικό κλάδο ή όχι, γίνεται συνήθως στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό, το πρώτο μέρος της εκστρατείας απευθύνεται σε έφηβες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με το σύνθημα “Science: it’s a girl thing” (“Η επιστήμη είναι γένους θηλυκού”). Δεδομένου ότι η ΕΕ θα χρειαστεί έως και ένα εκατομμύριο επιπλέον ερευνητές έως το 2020, η δεύτερη φάση θα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις φοιτήτριες να ακολουθήσουν επιστημονική σταδιοδρομία.
  Η εκστρατεία θα θέσει υπό αμφισβήτηση τα στερεότυπα που επικρατούν για την επιστήμη και θα δείξει σε νέα κορίτσια και γυναίκες ότι η επιστήμη είναι ευχάριστη και μπορεί να συνδεθεί με μεγάλες ευκαιρίες. Η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν το κλειδί για την εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων σε κοινά προβλήματα, όπως τα τρόφιμα και η ενεργειακή ασφάλεια, το περιβάλλον και η αλλαγή του κλίματος ή η καλύτερη υγειονομική περίθαλψη. Πετυχημένες γυναίκες επιστήμονες θα λειτουργήσουν ως πρότυπα στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και σε ειδικές εκδηλώσεις.
  Η Επίτροπος Maire Geoghegan-Quinn, αρμόδια για την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη, δήλωσε: “Αυτή η εκστρατεία θα δείξει στις γυναίκες και στα κορίτσια ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο υπόθεση ηλικιωμένων ανδρών με άσπρες μπλούζες. Η επιστήμη προσφέρει θαυμάσιες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και δίνει τη δυνατότητα να επιτευχθεί μια πραγματική τομή προς όφελος της κοινωνίας και του μέλλοντός μας”.

Πηγή :chemist.gr